Wykonanie
Dziś przedstawię Wam mój przepis na ptysie. Ostatnio bardzo mi się ich zachciało, ale najlepsze robi moja ciocia Dorotka. Jej ptysie to dopiero pychotka moje
giną w przedbiegach, ale i tak wyszły niezłe. Polecam.

Potrzebne będzie:Ciasto:1 szklanka
mąki pszennej1/2 kostki
margaryny1 szklanka
wody5
jajek1 łyżeczka
proszku do pieczeniaKrem:1
margaryna Kasia2/3 szklanki
cukru pudru2 budynie
śmietankowePrzygotowanie:Ciasto:Zagotować
wodę z
margaryną. Gdy
margaryna się rozpuści wsypywać powoli
mąkę mieszając energicznie, aby nie powstały grudki. Gdy zgęstnieje odstawić do ostygnięcia.Następnie wbijać
jajka i ucierać na jednolitą masę. Ciasto nakładać na blaszkę - ja miałam wyłożoną papierem do pieczenia. Można nakładać łyżką.

Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.

KremPrzygotować
budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Miękką margarynę ucieramy z
cukrem i dodajemy po łyżce
budyń. Powinna powstać jednolita masa puszysta.Następnie upieczone ptysie kroimy na pół i nadziewamy masą.Na koniec posypujemy
cukrem pudrem do dekoracji.

SMACZNEGO!!!