ßßß
Ciasto - biszkopt:6 jaj1 szklanka cukru1 szklanka mąki ziemniaczanej½ szklanki mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczeniaPiec ok. 30 min w temperaturze 180 o .
Masa:2 bułki kajzerki namoczyć w 2 szklankach mleka. Rozdrobnić widelcem na papkę. Dodać 10 dag kokosu.
W 1 szklance mleka rozmieszać ½ szklanki cukru z 1 łyżką mąki pszennej i 1 łyżką mąki ziemniaczanej.Dodać do papki z bułek i razem ugotować na budyń.Kostkę margaryny utrzeć, dodać budyń.Ciasto przekroić na 2 części. Dolną część posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Nałożyć większą część masy. Przykryć drugim ciastem, nałożyć resztę masy i posypać smażonym kokosem.Smażony kokos:1 łyżeczka masła¼ szklanki cukru10 dag grubego kokosu
Smażyć na mocnym ogniu na złoty kolor. Wystudzony kokos kłaść na masę.SMACZNEGO!!!!