ßßß
Serniczki z nerkowcówCashew cheesecakesInspiracjaSKŁADNIKI (na 6 foremek): na spód:10 namoczonych daktyli1 szklanka płatków owsianych2 łyżki masła orzechowego1 łyżka kakao2-3 łyżki wody na masę 'serową':3/4 szklanki namoczonych nerkowców2 łyżki oleju kokosowego100 ml mleczka kokosowego3 łyżki ksylitolu/cukru*dodatkowo:kilka borówekmasło orzechoweWYKONANIE:1. Składniki na spód porządnie blendujemy - w razie potrzeby dodać trochę wody lub płatków owsianych, masa powinna być elastyczna, ale nie może się za bardzo kleić do rąk.2. Wyklejamy (najlepiej silikonowe) foremki tą masą.3. Składniki na masę serową również blendujemy.4. Przekładamy masę 'serową' na wyklejone wcześniej spody. Na wierzchu układamy borówki lub robimy 'szlaczek' masłem orzechowym.5. Wkładamy serniczki do zamrażalnika na ok. 2-3 h.6. Możemy przechowywać je przez około 1-2 tygodnie, ale przed jedzeniem należy je wyjąć około 1-2 godziny wcześniej.*ilość radzę dostosować do siebie, najlepiej po prostu próbować masę i dosłodzić wg własnych preferencji :)