ßßß
Zielone curry z warzywami i makaronem ryżowymGreen curry with vegetables and rice noodlesSKŁADNIKI:1 łyżeczka oleju kokosowego2 łodygi selera naciowego1/2 papryki zielonej1/2 papryki czerwonejkilka boczniakówgarść jarmużu1/2 puszki mleczka kokosowego1/4 szklanki wody1 łyżka pasty zielonej curry (tu polecam firmę Kanokwan)do podania:makaron ryżowynatka pietruszkiWYKONANIE:Na oleju kokosowym smażymy pokrojony seler, paprykę i boczniaki przez ok. 5 minut. Następnie dorzucamy jarmuż i smażymy jeszcze przez 2 minuty. Potem dolewamy mleczka kokosowego oraz wodę i dodajemy zieloną pastę curry. Trzymamy jeszcze chwilę na palniku, aby trochę wody odparowało. Podajemy z makaronem ryżowym i natką pietruszki.