Wykonanie
Deser zachacza o wspomnienia babcinego ogrodu kipiącego od
owocowych, soczystych i słodkich dobrodziejst, które smakowicie zaczarowane stawały się pysznym i orzeźwiającym deserem podczas upalnych dni wakacji. Zmiksowane
owoce sezonowe wraz z
jogurtem i
lodami były nagrodą za dobre sprawowanie ;-) Ja mój deser przygotowałam troszkę inaczej, otóż nie mieszałam różnych
owoców razem, tylko podzieliłam je na warstwy smakowe.

Na ok. 3 porcje:Sezonowe
owoce, ja miałam:1 szklanka
czarnej porzeczkiok. 200 g
truskawekpęczek
miętyok. 6
brzoskwiń300 ml.
jogurtu naturlanego300 ml.
lodów śmietankowychcukier do smaku
Owoce umyć i dokładnie przebrać. Zmiksować osobno.
Jogurt wraz z
lodami zmiksować na gładką masę i przelać na 4 części do mniejszych miseczek, do każdej dodac
mus owocowy, doprawić
cukrem do smaku.Liście
miety dodać do 4 ostatniej miseczki, zmiksować blenderem, dodać
cukier wg. uznania.Masę przekładać warstwami do wysokich szklanek lub słoiczków, podawać schłodzone.Przepis bierze udział w konkursie Fabryka Form