Jeżeli nie macie czasu na żmudne i czasochłonne przygotowania ciasta kruchego pod tarte, to proponuję zrobić spód ze zmielonych, kruchych ciastek. Taka tarta ze słodką truskawką to przysłowiowe niebo ...150 g. kruchych ciastek (ja miałem markizy z nadzieniem kakaowym)110 g. masła2 małe opakowania serka homogenizowanego truskawkowego1 galaretka truskawkowa1 galaretka w zielonym kolorzeok. 300 g truskawekCiastka rozkruszyć na drobno, dodać rozpuszczone masło i wyrobić na jednolitą masę, którą wykładamy płaskiej formy.Galaretkę truskawkową rozpuścić w 1 szklance wrzątku i wystudzić następnie lekko tężejąca dodać do serków, dokładnie wymieszać i wylać na spód z ciastek.Na jeszcze luźną masę z serków wyłożyć truskawki i wstawić do lodówki.Zieloną galaretkę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu, schłodzić, a następnie lekko tężejącą wylać na tarte.