Biszkopt:-5 jajek-5 łyżek cukru-5 łyżek mąki-2 łyżki mąki ziemniaczanej-kilka kropelek wybranego aromatu-2 łyżki olejuBiałka ubić na sztywno pod koniec dodać cukier,wmieszać żółtka,aromat,olej,mąki. Piec w 180 stopniach ok. 20 min.Masa I:-1 litr soku np. czerwonego-3 budynie śmietankowe-3 łyżki cukru-3 paczki delicjiBudynie rozpuścić w 1,5 szklanki soku,resztę zagotować. Dodać budynie i ugotować masę.Na przestudzony biszkopt wylać budyń, Następnie poukładać na niego delicje w rzędach.Masa II:-400 ml śmietany 30%-4 galaretki np.czerwone1 galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody i pozostawić do lekkiego stężenia.Ubić śmietankę.Pod koniec wlać galaretkę i wymieszać. Rozłożyć na delicje.Następnie 3 galaretki rozpuścić w 1l wody i odstawić do lekkiego stężenia następnie wylać na masę. Chłodzić ok. 4 h.