Wykonanie
Niedzielny rosół, by się nie przejadł trzeba czasem zaczarować i zrobić inną zupę :) Idąc
hitem ostatnich tygodni ja z mojego rosołu zrobiłam
pomidorową. Marząc już od paru tygodni o krokietach, jako dodatek do zupy były właśnie one. A przepis na krokiety znajdziecie tutaj ! :)Kto nie słyszał zapraszam do przesłuchania -> POMIDOROWA :)Potrzebujemy:- rosół z niedzieli,- ok. 1l
wody,- 500g
przecieru pomidorowego (u mnie Pudliszki),-
sól,-
pieprz,-
zioła prowansalskie,- 2 łyżki
śmietany,- 1 łyżka
wody,- 1 łyżka
mąki,Do rosołu dodać ok 1l
wody (jeśli macie dużo rosołu to tego nie robicie). Dodać
przecier pomidorowy i chwile podgotować. Doprawić
solą,
pieprzem, dodać
zioła prowansalskie i znów chwilkę podgotować. Do garnuszka wlać 2 łyżki
śmietany, 1 łyżkę
wody i rozmieszać. Dodać 1 łyżkę
mąki i dobrze wymieszać, by nie było grudek! Chochelką wlać trochę zupy do
śmietany, rozmieszać i powoli wlać do całości zupy. I już ;)A jutro.... jutro znowu będzie pomidorowa zrobiona z rosołu z wczoraj :D Smacznego! :)