Wykonanie
Taka owsianka."This is the hardest story that I have ever toldNo hope or
love or
gloryHappy Ending is gone forever
moreI feel as if I'm wastingAnd I'm wasting every day"
owsianka a la banoffeePrzepis:własny/ 1 porcja /50 g
płatków owsianych100 ml wrzątku200 ml
mleka2 łyżki kremu (takiego rzadszego) z
daktyli* lub
syrop klonowy, melasa1/3
banana pokrojona w plasterki3 łyżki gęstego
jogurtu (ew. ubita
śmietanka zwykła/kokosowa, gęsta
śmietana)
kakao do posypania
Płatki owsiane zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 2-3 minuty. Zalewamy
mlekiem, dodajemy szczyptę
soli i na średnim ogniu pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, gotujemy owsiankę. Gotową owsiankę przelewamy do naczynka. Na (niech trochę przestygnie) owsiankę kładziemy kawałki
banana, polewamy kremem (sosem), nakładamy
jogurt i posypujemy
kakao. Owsianka jest gotowa.smacznego.* tutaj znajdziecie przepis na
daktylowy karmel