Wykonanie
            Ostatnio kiepsko u mnie z czasem, a na 
stole późno wieczorem, królują szybkie dania. Dobrze, że lato, bo łatwo o szybkie sałatki czy właśnie 
owocowe przekąski. Świeżych 
owoców i warzyw tyle, że nie wiadomo za co się łapać w warzywniaku :)A domowy 
budyń na pewno jest zdrowszy od sklepowego i smakuje prawdziwie 
owocowo. Gdy 
truskawki są słodkie, nie trzeba w ogóle dodawać 
cukru. Co prawda najbardziej lubię jeść 
budyń zimą (wystarczy parę mrożonych 
truskawek), jednak i teraz w sezonie jest super kolacją. Zwłaszcza dla dzieci, które uwielbiają takie smakołyki.Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, żeby w upalny dzień schłodzić 
budyń - będzie świetną bazą do przygotowania deseru. Kolor zależy od 
truskawek - raz wychodzi taki intensywny jak na zdjęciu, innym razem blady różowy :)Dziś przygotowałam go używając mojego nowego blendera - Braun MQ 535 - który właśnie testuję i muszę przyznać, że poradził sobie zdecydowanie lepiej niż jego poprzednik.Składniki (2 - 3 porcje):- 1/2 dojrzałego 
banana- 1 szklanka 
truskawek- 300 ml 
mleka- 1 łyżka 
skrobi ziemniaczanej- opcjonalnie: ok. 2 łyżeczek 
cukru lub 
miodu (do smaku)Przygotowanie:1. 
Truskawki umyj i obierz szypułki, 
banana pokrój do garnka na mniejsze kawałki. Dodaj do niego 
truskawki i 200 ml 
mleka, dokładnie "zblenduj" do uzyskania jednolitej masy.2. 
Mleko z 
owocami zagotuj, jeśli potrzeba dodaj 
cukier lub 
miód do smaku. 
Skrobię ziemniaczaną wymieszaj dokładnie z pozostałymi 100 ml zimnego 
mleka, wlej do garnka, wymieszaj i całość ponownie zagotuj. Cały czas mieszaj i pozwól budyniowi chwilę się pogotować.3. Nakładaj do opłukanych zimną 
wodą miseczek.

