Wykonanie

Ta
sałatka to efekt mojego nieprzemijającego zauroczenia
tymiankiem :) I chyba nawet smakuje mi bardziej smakuje mi niż klasyka z
bazylią, bo jest bardziej wyrazista w smaku...A teraz uczę się hodowli
tymianku... dwa "marketowe" już wysuszyłam, mimo że podlewałam regularnie... myślę, że to wynik marnej ilości (i jakości) ziemi w doniczkach, więc robię trzecie podejście - przesadziłam do większej i nasypałam mu porządną ilość dobrej ziemi, wystawiłam na dwór. Koloru nabrał od razu ;)
Sałatkę polecam fanom
czosnku i
tymianku :)Składniki (2 porcje):- 150 g
mozzarelli w kulkach (waga bez zalewy!)- ok. 200 g
pomidorków koktajlowych- garstka gałązek
tymianku- 2 łyżki
oliwy z oliwek- ząbek
czosnku- szczypta
soliPrzygotowanie:1.
Pomidorki myjemy, kroimy na połówki.2.
Tymianek siekamy. Mieszamy z
oliwą z oliwek, szczyptą
soli i przeciśniętym przez praskę
czosnkiem.3.
Mozzarellę oddzielamy od zalewy, dodajemy do
pomidorków. Polewamy
oliwą z
tymiankiem. Przed podaniem mieszamy (na zdjęciu jeszcze przed wymieszaniem).Na zdjęciach
sałatka przed wymieszaniem z
tymiankiem ;)Smacznego :)