Wykonanie
Takiego
pomidora podpatrzyłam oglądając Kuchnię tv w programie Jacquesa Papin.On często w swoich programach podaje, jak upiększyć potrawę albo jakie składniki dodać, żeby w restauracji wyżej to wycenić… Nie dla mnie taka rada, ale ten
pomidor spodobał mi się bardzo i postanowiłam go zrobić. A jak? – Tak:duży
pomidor, dojrzały ale nie miękkikawałek
mozzarelli pokrojonej w połplasterkikilka listków
bazyliioliwa ( ja dałam
czosnkową),
sólPomidora nacinamy w plastry, ale nie do końca, w kilku miejscach.Lekko go solimy. W nacięcia wkładamy
mozzarellę , ozdabiamy listkami
bazylii. Polewamy całość
oliwą. Nie pamiętam, na ile go wycenił Jacqes Papin, ale nie było to mało… Smakuje wybornie, prawie tak, jak wygląda. Moim zdaniem to fajny pomysł na kolację we dwoje…Smacznego!