ßßß
Takiego pomidora podpatrzyłam oglądając Kuchnię tv w programie Jacquesa Papin.On często w swoich programach podaje, jak upiększyć potrawę albo jakie składniki dodać, żeby w restauracji wyżej to wycenić… Nie dla mnie taka rada, ale ten pomidor spodobał mi się bardzo i postanowiłam go zrobić. A jak? – Tak:duży pomidor, dojrzały ale nie miękkikawałek mozzarelli pokrojonej w połplasterkikilka listków bazyliioliwa ( ja dałam czosnkową), sólPomidora nacinamy w plastry, ale nie do końca, w kilku miejscach.Lekko go solimy. W nacięcia wkładamy mozzarellę , ozdabiamy listkami bazylii. Polewamy całość oliwą. Nie pamiętam, na ile go wycenił Jacqes Papin, ale nie było to mało… Smakuje wybornie, prawie tak, jak wygląda. Moim zdaniem to fajny pomysł na kolację we dwoje…Smacznego!