ßßß Cookit - przepis na Likier malinowy

Likier malinowy

Wykonanie

« Powrót  
Likier malinowy
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
malina 1 kilogramów
Cynamon według uznania
spirytus 0.75 litrów
goździk 2 sztuk
cukier 250 gramów
Wykonanie:
Maliny zmiksować i wymieszać ze spirytusem, cukrem, cynamonem i goździkami. Przelać do szklanego naczynia i przez 4 tygodnie trzymać w ciepłym miejscu. Dwa razy odfiltrować i przelać do butelek. Likier musi co najmniej przez tydzień leżakować, zanim zostanie podany.
Alkohole
Kuchnia Węgierska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1396/Likier-malinowy