Wykonanie
« Powrót  
Likier malinowyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
malina 1 kilogramów
Cynamon według uznania
spirytus 0.75 litrów
goździk 2 sztuk
cukier 250 gramówWykonanie:
Maliny zmiksować i wymieszać ze
spirytusem,
cukrem,
cynamonem i
goździkami. Przelać do szklanego naczynia i przez 4 tygodnie trzymać w ciepłym miejscu. Dwa
razy odfiltrować i przelać do butelek.
Likier musi co najmniej przez tydzień leżakować, zanim zostanie podany.
AlkoholeKuchnia WęgierskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: