Wykonanie
Nalewka z
malin należy do bardzo aromatycznych
nalewek. Jej smak jak i zapach jest niepowtarzalny. Malinówka to
nalewka, która wzmacnia odporność organizmu a także pomaga obniżyć ciśnienie
krwi, wzmacnia
serce a także zatrzymuj procesy miażdżycowe.Tak więc malinówka należy do zdrowotnych
nalewek i warto się nią delektować zwłaszcza w jesienno – zimowe wieczory ponieważ dodatkowo rozgrzewa organizm i zapobiega przeziębieniom.Gorąco polecam!!

1 kg dojrzałych
malin40 dag
cukru1 litr
alkoholu 40-50%
Maliny przebrać i włożyć do dużego słoja.
Maliny zasypać
cukrem i zalać
alkoholem.Nastaw odstawić w ciepłe i lekko nasłonecznione miejsce na około 2 tygodnie.Codziennie potrząsać słojem aby
cukier się rozpuścił.Po 2 tygodniach całość odcedzić i przefiltrować do buteleczek.Odstawić do leżakowania w ciemne miejsce na około 1 miesiąc lub dłużej.Na zdrowie!!
