ßßß Cookit - przepis na Likier malinowy

Likier malinowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Likier malinowy
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
maliny 3 kilogramów
spirytus 1 litrów
cukier 1 kilogramów
Wykonanie:
Opłukać połowę malin, osączyć i wsypać do słoja. Lekko ugnieść i zalać spirytusem. Po upływie doby spirytus zlać i zalać nim tak samo przygotowane pozostałe maliny. Następnego dnia spirytus ponownie zlać i przefiltrować przez bibułkę.
Z cukru i 0,5 litra wody ugotować syrop i odstawić. Do jeszcze ciepłego syropu powoli wlać spirytus i wymieszać. Likier rozlać do butelek i odstawić na 6 miesięcy.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Nalewki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10927/Likier-malinowy