ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomaliny 3 kilogramówspirytus 1 litrówcukier 1 kilogramówWykonanie:Opłukać połowę malin, osączyć i wsypać do słoja. Lekko ugnieść i zalać spirytusem. Po upływie doby spirytus zlać i zalać nim tak samo przygotowane pozostałe maliny. Następnego dnia spirytus ponownie zlać i przefiltrować przez bibułkę.Z cukru i 0,5 litra wody ugotować syrop i odstawić. Do jeszcze ciepłego syropu powoli wlać spirytus i wymieszać. Likier rozlać do butelek i odstawić na 6 miesięcy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaNalewkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: