Wykonanie
« Powrót  
Likier malinowyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
maliny 3 kilogramów
spirytus 1 litrów
cukier 1 kilogramówWykonanie:Opłukać połowę
malin, osączyć i wsypać do słoja. Lekko ugnieść i zalać
spirytusem. Po upływie doby
spirytus zlać i zalać nim tak samo przygotowane pozostałe
maliny. Następnego dnia
spirytus ponownie zlać i przefiltrować przez bibułkę.Z
cukru i 0,5 litra
wody ugotować
syrop i odstawić. Do jeszcze ciepłego
syropu powoli wlać
spirytus i wymieszać.
Likier rozlać do butelek i odstawić na 6 miesięcy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
NalewkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: