Wykonanie
Pewnie pamiętacie, jak chwaliłam się kulinarnymi prezentami od Świętego Mikołaja . Wśród nich była patelnia grillowa.Jakiś czas temu przetestowałam ją – smażąc na niej filet z
łososia.

Składniki na 2 osoby:filet z
łososia ze skórą o wadze ok. 600 g1/2 łyżeczki
pieprzu1/2 łyżeczki
kolendry mielonej1/2
cytryny1 łyżka
oliwy z oliwek+ 1/2
brokuła+ 500 ml
maślankiNajpierw filet
skropiłam obficie
sokiem z cytryny i łyżką
oliwy z oliwek, a następnie natarłam
pieprzem i
kolendrą mieloną.Smażyłam po 5 minut z każdej strony. Co najważniejsze bez dodatkowej porcji tłuszczu.Podałam z gotowanym na chrupiąco (8 minut)
brokułem i szklanką
maślanki.Pychotka! I do tego bardzo zdrowa! A patelnia jest znakomita – ostatnio smażyłam na niej
polędwiczki z indyka, również były smaczne.

Danie dodaję do akcji Bądź fit na wiosnę!