Wykonanie
Przepiękne, wspaniałe, najsmaczniejszea jednocześnie ponętne i uroczeróżyczki z
francuskiego ciasta w duecie z wykwintnymi
gruszkami Nashi.Deser jest wyjątkowo prosty i szybki w przygotowaniu. Oczaruje każdego.Sprawi, że mroźne popołudnie wyda sięgorące i pełne namiętności a zły humorpryśnie jak bańka mydlana.4 płaty mrożonego
ciasta francuskiego(20x10 cm), 3
gruszki Nashi, jedno
jajko lub
żółtko do posmarowania,
cukier puderdo posypania, 3-4 łyżki Golden Syrup'udo ozdoby, kilka listków
mięty.Mrożone
ciasto francuskie położyłam na górnej półce lodówki, by się rozmroziło.Następnie delikatnie rozwałkowałam i każdy płat ciasta pokroiłam na sześć równych pasków.Te z kolei połączyłam po dwa - powstały trzy długie paski ciasta z jednego płata.
Gruszki umyłam, przekroiłam wzdłuż na pół, wydrążyłam gniazda nasienne.Połówki
gruszek Nashi pokroiłam w bardzo cienkie plasterki. Obłożyłam nimi paski
francuskiego ciasta, zwinęłam, tworząc w ten sposób kształt róży.
Ciasteczka wstawiłam do lodówki na 30 minut, by ciasto schłodziło się.Posmarowałam rozmąconym
jajkiem, piekłam w rozgrzanym do 190°C piekarnikuprzez 15 - 20 minut. Rumiane róże posypałam delikatnie
cukrem pudrem,przybrałam listkami
mięty, ozdobiłam kroplami Golden Syrup'u.Bardzo smacznie polecam :)