ßßß
Na naszym stole ponowniezagościł tatar. Tym razempodałam go w formie niedużych,podłużnych kanapek.Ciemny chleb razowy - żytnidoskonale komponował się z surową polędwicą, cebulą i konserwowanymi ogórkami.40 dag świeżej, wołowej polędwicyoczyściłam, umyłam, osuszyłam i zmieliłam. Dodałam 4 żółtka(jaja przed rozbiciem umyłam i wyparzyłam), łyżkę musztardystaropolskiej, 2 filety anchoviesutarte w moździerzu z solidnym chlustem oliwy i solą, pół łyżeczki czerwonej papryki, łyżeczkęsoku z limonki oraz pieprz do smaku. Dwie cebule i kilka ogórków pokroiłam w drobną kostkę.Kromki pieczywa posmarowałam tatarem, pokroiłam na porcje.Każdą kanapeczkę przybrałam cebulą, konserwowanymi ogórkami i natką pietruszki.Półmiski posypałam pieprzem, skropiłam oliwą oraz gęstym balsamico.Bardzo smacznie polecam :)