ßßß Cookit - przepis na Tatar - małe kanapeczki

Tatar - małe kanapeczki

nazwa

Składniki

Wykonanie

Na naszym stole ponownie
zagościł tatar. Tym razem
podałam go w formie niedużych,
podłużnych kanapek.
Ciemny chleb razowy - żytni
doskonale komponował się z surową polędwicą, cebulą i konserwowanymi ogórkami.
40 dag świeżej, wołowej polędwicy
oczyściłam, umyłam, osuszyłam i zmieliłam. Dodałam 4 żółtka
(jaja przed rozbiciem umyłam i wyparzyłam), łyżkę musztardy
staropolskiej, 2 filety anchovies
utarte w moździerzu z solidnym chlustem oliwy i solą, pół łyżeczki czerwonej papryki, łyżeczkę
soku z limonki oraz pieprz do smaku. Dwie cebule i kilka ogórków pokroiłam w drobną kostkę.
Kromki pieczywa posmarowałam tatarem, pokroiłam na porcje.
Każdą kanapeczkę przybrałam cebulą, konserwowanymi ogórkami i natką pietruszki.
Półmiski posypałam pieprzem, skropiłam oliwą oraz gęstym balsamico.
Bardzo smacznie polecam :)
Źródło:http://psotypsotki.blogspot.com/2011/12/tatar-mae-kanapeczki.html