Wykonanie
Na naszym
stole ponowniezagościł tatar. Tym razempodałam go w formie niedużych,podłużnych kanapek.Ciemny
chleb razowy - żytnidoskonale komponował się z surową
polędwicą,
cebulą i
konserwowanymi ogórkami.40 dag świeżej,
wołowej polędwicyoczyściłam, umyłam, osuszyłam i zmieliłam. Dodałam 4
żółtka(
jaja przed rozbiciem umyłam i wyparzyłam), łyżkę
musztardystaropolskiej, 2 filety anchoviesutarte w moździerzu z solidnym chlustem
oliwy i
solą, pół łyżeczki
czerwonej papryki, łyżeczkę
soku z limonki oraz
pieprz do smaku. Dwie
cebule i kilka
ogórków pokroiłam w drobną kostkę.Kromki
pieczywa posmarowałam tatarem, pokroiłam na porcje.Każdą kanapeczkę przybrałam
cebulą,
konserwowanymi ogórkami i
natką pietruszki.Półmiski posypałam
pieprzem,
skropiłam oliwą oraz gęstym balsamico.Bardzo smacznie polecam :)