Lekka, wiosenna sałatka z przyjemną nutką słodyczy i delikatnym, czosnkowymposmakiem. Idealna jakododatek do pieczonego mięsa, lub jako samodzielna przekąska.Białą cykorię umyłam,rozdzieliłam listki a następniepokroiłam je wzdłuż na połowy.Pół czerwonej paprykipokroiłam w cienkie słupki.Niedużą czerwoną cebulę w piórkaa jedno ugotowane na półtwardo jajko w plasterki - za pomocą gilotynki.Składniki ułożyłam dekoracyjnie na talerzu. Posypałam kilkomarodzynkami i grudkami sera bryndza.4 łyżki naturalnego jogurtu wymieszałam z 2 łyżkami soku z cytryny,doprawiłam solą, białym pieprzem i kurkumąoraz 3 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę.Sosem polałam przekąskę, ozdobiłam zieloną i kolorową sałatą.Przepyszne połączenie.Bardzo smacznie polecam :)