ßßß Cookit - przepis na Tandoori Paneer tikka - pikantny serek indyjski z pieca (przystawka)

Tandoori Paneer tikka - pikantny serek indyjski z pieca (przystawka)

nazwa

Wykonanie

Propozycja na paneer - serek indyjski w formie przystawki. Serki można nadziać na patyczki i w tej formie przygotować również smakołyk na grillu.
Składniki do przygotowania marynaty:
0,5 łyżeczki soku z cytryny
0,5 łyżeczki czerwonego chilli
0 , 5 łyżeczki prażonego kuminu
0,5 szklanki naturalnego jogurtu
0 , 5 łyżeczki pasty imbirowej
1 łyżeczka czarnego pieprzu (mielonego)
0,5 łyżeczki mielonych nasion lubczyku (ajwain)
0,5 łyżeczki kurkumy
0,5 łyżeczki soli
kilka nitek szafranu rozpuszczonych w niewielkiej ilości mleka
1 łyżka oliwy
300 gram paneeru Jak przygotować paneer?
Przygotowanie:
Mieszamy dokładnie wszystkie składniki marynaty. Pokrojony w kostkę serek paneer marynujemy przez ok. godzinę. Następnie grillujemy lub pieczemy w piekarniku aż nabierze ładnego koloru.
Smacznego!
Źródło:http://indienatalerzu.blogspot.com/2013/04/tandoori-paneer-tikka-pikantny-serek.html