Wykonanie
Propozycja na paneer -
serek indyjski w formie przystawki.
Serki można nadziać na patyczki i w tej formie przygotować również smakołyk na grillu.Składniki do przygotowania marynaty:0,5 łyżeczki
soku z cytryny0,5 łyżeczki
czerwonego chilli0 , 5 łyżeczki prażonego kuminu0,5 szklanki
naturalnego jogurtu0 , 5 łyżeczki pasty imbirowej1 łyżeczka
czarnego pieprzu (mielonego)0,5 łyżeczki mielonych nasion
lubczyku (ajwain)0,5 łyżeczki
kurkumy0,5 łyżeczki
solikilka nitek
szafranu rozpuszczonych w niewielkiej ilości
mleka1 łyżka
oliwy300 gram paneeru Jak przygotować paneer?
Przygotowanie:Mieszamy dokładnie wszystkie składniki marynaty. Pokrojony w kostkę
serek paneer marynujemy przez ok. godzinę. Następnie grillujemy lub pieczemy w piekarniku aż nabierze ładnego koloru.Smacznego!