Wykonanie
Jedno z wielu wcieleńtradycyjnego, polskiego
schabowego.Połączenie
mięsa z
ananasemtworzy pyszną kompozycję
smakową.
Ser doskonalełączy to wyjątkowe
trioa łączka z
rukoli trąci lekkąnutką śródziemnomorskichrarytasów.
Schab pokroiłam na kotlety,rozbiłam tłuczkiem, posypałam
solą i
pieprzem.Panierowałam w
mące, rozmąconym
jajku i w
bułce tartej.Smażyłam na rozgrzanym
oleju z obu stron na rumiano.Po zdjęciu z patelni układałam na papierowych ręczniczkach,by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.Na każdym kotlecie ułożyłam cząstki
ananasa, posypałam tartym,
żółtym serem - zapiekłam.Na talerzu ułożyłam wianuszek z listków
rukoli, na środek położyłamkotlet z roztopionym, ciągnącym się
serem.Do potrawy polecam wesołą
sałatkę Psotki i lampkęczerwonego,
wytrawnego wina.Smacznego :)