ßßß
Jedno z wielu wcieleńtradycyjnego, polskiegoschabowego.Połączenie mięsa z ananasemtworzy pyszną kompozycjęsmakową. Ser doskonalełączy to wyjątkowe trioa łączka z rukoli trąci lekkąnutką śródziemnomorskichrarytasów.Schab pokroiłam na kotlety,rozbiłam tłuczkiem, posypałam solą i pieprzem.Panierowałam w mące, rozmąconym jajku i w bułce tartej.Smażyłam na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.Po zdjęciu z patelni układałam na papierowych ręczniczkach,by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.Na każdym kotlecie ułożyłam cząstki ananasa, posypałam tartym,żółtym serem - zapiekłam.Na talerzu ułożyłam wianuszek z listków rukoli, na środek położyłamkotlet z roztopionym, ciągnącym się serem.Do potrawy polecam wesołą sałatkę Psotki i lampkęczerwonego, wytrawnego wina.Smacznego :)