Wykonanie

Jadalny bukiecik, ślicznaozdoba stołu i aromaty
słonecznej Italii.Kolorowa przystawka, którawywołuje uśmiech na twarzykażdego, komu jest serwowana.Pogodne pąki dedykuję mojejnowej czytelniczce, kobiecieo wielkim
sercu, bliskiejmi osobie - Miruni :)Kilka koktajlowych
pomidorkówumyłam,
ostrym nożem odcięłam"czubeczek" i za pomocą małejłyżeczki wydrążyłam gniazdanasienne. Pustą przestrzeńwypełniłam kulką
mozarelli, udekorowałam listkiem
mięty.
Nabiłam na średniej długości patyczki do koreczków,włożyłam do małego kieliszka.

Tradycyjne caprese udekorowanejest świeżą
bazylią i polane
oliwą. Wykorzystałam
miętęcelowo. Chciałam uzyskaćbardziej orzeźwiający smak i delikatniejszy wygląd.Nie znam się na diecie dlaosób zmagających się z cukrzycą,ale myślę, że taka oryginalnaprzystawka nikomu nie zaszkodzi ;)Mam nadzieję, że spodoba się Mirusi.Jeśli tak, będzie to jeden ze smakołyków, który przygotuję na spotkanie :) Może być?Serdecznie pozdrawiam wszystkich czytelników.Pogodnego popołudnia życzę.
Buon Appetito :)