Wykonanie
Bardzo zdrowy i szybki obiad. Pieczenie w worku powoduje, że cały aromat pozostaje w środku i
ryba piecze się we własnym sosie. Danie dla każdego kto nie jest bardzo obeznany w pieczeniu ryb.Składniki:0,5 kg świeżego filetu z
łososiakilka plastrów
cytrynypół
cebuli2 łyżki
masłaprzyprawy:
sól,
pieprz ziołowy,
pieprz cytrynowy,
przyprawa do ryb,
lubczyk,
pietruszka suszonaoliwa z oliwekworek do pieczeniaPrzygotowanie:
Łososia opłukać, osuszyć, natrzeć
przyprawami i odstawić. Do worka wlać łyżkę
oliwy z oliwek i włożyć
łososia. Delikatnie ułożyć na nim posiekaną
cebulę, kawałki
masła i plasterki
cytryny.
Rybę położyć na blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15-20 min ( w zależności od grubości
łososia ). Podawać z
kaszą lub
brązowym ryżem.