ßßß Cookit - przepis na Pieczona pierś kurczaka z koperkiem

Pieczona pierś kurczaka z koperkiem

nazwa

Wykonanie

30 kwietnia 2014
Składniki:
1 pojedyncza pierś kurczaka
3-4 gałązki koperku
3-4 wiórki masła
200ml. rosołu lub bulionu drobiowego
Przygotowanie:
Pierś umyć ,osuszyć ,oczyścić z błonek.
Na wierzchu piersi ponacinać małe kieszonki,każdą faszerować umytymi gałązkami koperku.
Na dno naczynia żaroodpornego położyć masło i pierś.Wlać rosół.
Pieć po przykryciem 35 min. w 180st. W połowie pieczenia przekręcić pierś na drugą stronę
Gotową pierś pokroić w plastry podawać do pieczywa lub dania głównego.
Post navigation
← Tradycyjnie smażyłam mortadelę w jajku i bułce tartej.Taka wersja nadała całkowicie innego smaku i charakteru popularnemu daniu.Polecam :)
Kolejna propozycja pysznej zupki z warzyw , koperku i kurczaka.Polecam :) →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/od-11-mies-zycia-powinno-sie-wprowadzac-domowe-pieczone-miesko-dzieciom-gabrysi-upieklam-piers-z-koperkiem-smakowala-jej-i-to-bardzo-na-cieplo-zjadla-z-ziemniaczkami-a-reszta-zostala-jako-wedlina