Wykonanie
30 kwietnia 2014Składniki:1 pojedyncza
pierś kurczaka3-4 gałązki
koperku3-4 wiórki
masła200ml. rosołu lub
bulionu drobiowego

Przygotowanie:Pierś umyć ,osuszyć ,oczyścić z błonek.Na wierzchu piersi ponacinać małe kieszonki,każdą faszerować umytymi gałązkami
koperku.Na dno naczynia żaroodpornego położyć
masło i pierś.Wlać rosół.Pieć po przykryciem 35 min. w 180st. W połowie pieczenia przekręcić pierś na drugą stronęGotową pierś pokroić w plastry podawać do
pieczywa lub dania głównego.Post navigation← Tradycyjnie smażyłam
mortadelę w
jajku i
bułce tartej.Taka wersja nadała całkowicie innego smaku i charakteru popularnemu daniu.Polecam :)Kolejna propozycja pysznej zupki z warzyw ,
koperku i
kurczaka.Polecam :) →