Wykonanie
Ten przepis ma trochę z tradycyjnego dewolaja, ale nim nie jest:)Lubię przyrządzać potrawy
z piersi kurczaka, gdyż można z nich wiele "wyczarować"

Składniki:
pierś z kurczaka - 1 szt(pojedyncza)
przyprawa do gyrosa - 1 łyżeczka
koperek - 1/2 pęczku
masło miękkie -2 łyżki
olej do smażenia - około 2 łyżki

Przygotowanie:
Masło( musi być miękkie) mieszamy z pokrojonym
koperkiem,zawijamy w folię spożywczą odstawiamy do lodówki.
Pierś z kurczaka przecinamy wzdłuż "otwieramy",przyprawiamy, dodajemy nasze
masło"zamykamy pierś"(dobrze jest na czas pieczenia pospinać pierś wykałaczkami)pieczemy około 4 minuty z każdej strony,Smażyłam na patelni grillowanej, ale doskonale się sprawdzi na grillu:)Smacznego!