ßßß

Przygotowanie:Każdą galaretkę rozpuścić oddzielnie w 250 ml wrzątku , odstawić w chłodne miejsce/do lodówki do wystygnięcia i lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuścić , zostawić w temp. pokojowej do wystudzenia.Śmietanki przelać do wysokiej miski , dodać cukier puder , ubić na sztywną pianę.Owoce umyć osuszyć , z truskawek usunąć szypułki , z czereśni ogonki , przekroić je na pół wyjąć pestki. Truskawki zmiksować dokładnie blenderem , dodać 1/3 ubitej śmietanki oraz galaretki truskawkowe , zmiksować razem na jednolitą masę.Przelać na dno tortownicy , odstawić do lodówki by całkowicie stężała.Resztę śmietanki podzielić na dwie części , do jednej przelać galaretki cytrynowe , wlać na zastygniętą masę truskawkową. ( gdyby masa truskawkowa nie była jeszcze gotowa , należy masy cytrynowe trzymać w temp pokojowej by nie stężały za szybko)Do reszty śmietanki dodać sok z cytryny oraz tężejącą żelatynę , przelać na wierzch tortownicy , na wierzchu ułożyć połówki czereśni.Odstawić do lodówki ( pod przykryciem by ort nie przeszedł innymi smakami) do całkowitego stężenia.Smacznego