ßßß
Sos czosnkowy będzie zapowiedzią pizzy. Jutro podam przepisy na 2 świetne pizze. A teraz parę wskazówek co do przygotowania sosu. Pamiętajcie, że majonez jest słony, wiec uważajcie z solą. Czosnek proponuje dodawać stopniowo, po 1 ząbku. My lubimy ostry sos, dlatego dajemy go dużo. Aha, jeszcze jedno. Z czasem czosnek nabiera „mocy”. Jeśli z nim przegniecie możecie dolać więcej jogurtu, żeby złagodzić smak.Składnikimajonez, 125 mililitrówjogurt naturalny, 100 gramczosnek, 5-6 dużych ząbkówbazylia, 10 liścisuszone oregano, sól, pieprzSposób przygotowaniaCzosnek przecisnąć przez praskę. Bazylię drobno pokroić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano.male massage therapist