Wykonanie
Sos czosnkowy będzie zapowiedzią pizzy. Jutro podam przepisy na 2 świetne pizze. A teraz parę wskazówek co do przygotowania sosu. Pamiętajcie, że
majonez jest słony, wiec uważajcie z
solą.
Czosnek proponuje dodawać stopniowo, po 1 ząbku. My lubimy ostry sos, dlatego dajemy go dużo. Aha, jeszcze jedno. Z czasem
czosnek nabiera „mocy”. Jeśli z nim przegniecie możecie dolać więcej
jogurtu, żeby złagodzić smak.Składniki
majonez, 125 mililitrów
jogurt naturalny, 100 gram
czosnek, 5-6 dużych ząbków
bazylia, 10 liści
suszone oregano,
sól,
pieprzSposób przygotowania
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Bazylię drobno pokroić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem i
oregano.
male massage therapist