Wykonanie
Pyszne, kremowe
lody domowe. Bez kryształków
lodu i bez maszyny. Trzeba tylko pamiętać, aby 10 minut przed podaniem wyciągnąć je z zamrażalnika.Składniki
rabarbar, 150 gram
jagody, 150 gram
cukier, 50 gram
whiskey, 1 łyżkasok z połowy
cytrynyśmietana kremówka, 250 mililitrówSposób przygotowania1.
Rabarbar obrać i pokroić na małe kawałki. Wrzucić do garnka razem z
jagodami i
cukrem. Gotować (około 20-30 minut), aż
owoce się rozpadną, a sok który puściły zgęstnieje. Następnie zmiksować na gładko. Gotować jeszcze 10 minut. Kiedy
owoce wystygną dodać
whiskey i sok.
Śmietanę ubić na sztywno. Delikatnie połączyć z masą
owocową. Przełożyć do plastikowego pojemnika i wstawić do zamrażalnika. Miksować co 30-40 minut do całkowitego zamrożenia (proces ten trwa około 3-4 godzin).
Viagra