ßßß Cookit - przepis na Lody jagodowo-rabarbarowe - Buszująca w kuchni

Lody jagodowo-rabarbarowe - Buszująca w kuchni

nazwa

Wykonanie

Pyszne, kremowe lody domowe. Bez kryształków lodu i bez maszyny. Trzeba tylko pamiętać, aby 10 minut przed podaniem wyciągnąć je z zamrażalnika.
Składniki
rabarbar, 150 gram
jagody, 150 gram
cukier, 50 gram
whiskey, 1 łyżka
sok z połowy cytryny
śmietana kremówka, 250 mililitrów
Sposób przygotowania
1. Rabarbar obrać i pokroić na małe kawałki. Wrzucić do garnka razem z jagodami i cukrem. Gotować (około 20-30 minut), aż owoce się rozpadną, a sok który puściły zgęstnieje. Następnie zmiksować na gładko. Gotować jeszcze 10 minut. Kiedy owoce wystygną dodać whiskey i sok. Śmietanę ubić na sztywno. Delikatnie połączyć z masą owocową. Przełożyć do plastikowego pojemnika i wstawić do zamrażalnika. Miksować co 30-40 minut do całkowitego zamrożenia (proces ten trwa około 3-4 godzin).
Viagra
Źródło:http://buszujacawkuchni.pl/lody-jagodowo-rabarbarowe