ßßß
Taką przystawkę miałam okazję kosztować podczas ostatnich wakacji, które spędziłam na Cyprze. Halloumi to biały, półtwardy ser z dodatkiem mięty. Gdybym miała go do czegoś porównać to powiedziałabym, że w smaku i konsystencji przypomina nasz polski oscypek. Mi najbardziej smakuje na ciepło w towarzystwie owoców.Składnikirukola, garśćoliwa z oliwek, 1 łyżkaświeży ananas, 1 plasterser halloumi, 70 ggranat, 1/4 sztukiocet balsamiczny, 3 łyżkimiód, 1/2 łyżeczkiSposób przygotowaniaRukolę umyć i ułożyć na talerzu.Patelnię grillową mocno rozgrzać. Posmarować oliwą i troszkę zmniejszyć ogień. Zarumienić z obu stron ananasa i halloumi. Następnie ser pokroić w plastry.Na sałacie ułożyć ananasa a na nim plastry sera. Posypać pestkami granatu.W rondelku pogrzać ocet z miodem. Kiedy zacznie gęstnieć ściągnąć z ognia. Polać nim przystawkę. Składniki na 1 porcję.eyesforcameras.com