Wykonanie

Piątek z
rybą X :)Był piątek no i była
rybka :) tylko z przepisem się nie wyrobiłam i dlatego jest dziś... Tak trochę na ostro ten
pstrąg... jest
chili,
imbir i
limonka - zestaw idealny :D
Ryba jest gotowa w 20 minut, więc i szybki jest ten obiadek :D Ja podałam
rybę z
brązowym ryżem z dodatkiem posiekanej
kolendry i
chili.Składniki :* 2 filety z
pstrąga,* 1/2 czerwonego
chili,* 1/2 zielonego
chili,* 1 ząbek
czosnku,* 1-2 cm świeżego
imbiru,* 1
limonka,Przygotowanie :
Imbir i
czosnek obierz, z papryczek wyjmij pestki.Do małej miseczki zetrzyj skórkę z
limonki a następnie wyciśnij sok.
Czosnek,
chili i
imbir drobniutko posiekaj, dodaj do miseczki i zmieszaj.Filety z
pstrąga umyj, osusz, ułóż na dużym kawałku papieru do pieczenia ( skorą do dołu ) i posmaruj zawartością miseczki.Zawiń papier i zamknij ( ja użyłam do tego wykałaczki ), wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut.:)


