Wykonanie
Pieczone
żeberka od których
mięso samo odchodzi. Wcale nie są pracochłonne a efekt jest pyszny!Składniki :* 1 kg
żeberek,* 4 łyżki
oliwy,* 1 łyżka
octu balsamicznego,* 3 łyżeczki
słodkiej papryki,* 2 łyżeczki
pikantnej papryki,* 2 łyżki bardzo drobno posiekanej
natki pietruszki,* 1
cebula,* 1/2 łyżeczki
pieprzu,* 1/2 łyżeczki
soli,Przygotowanie :
Żeberka umyj, osusz i pokrój na kawałki z jedna lub dwiema kośćmi.W dużym naczyniu żaroodpornym zmieszaj
oliwę z
przyprawami i
natką pietruszki, obtocz
mięso w marynacie i wstaw na noc do lodówki.
Cebulę obierz, pokrój na pół plasterki i dodaj do
mięsa w naczyniu.
Mięso piecz w temperaturze 180 stopni przez godzinę, następnie wyłącz piekarnik i zostaw naczynie przez pół godziny w ciepłym piekarniku.
