Wykonanie
Składniki:* 250 g
mąki,* 2 łyżeczki
proszku do pieczenia,* 1 łyżeczka
soli,* 3 łyżki
cukru,* 250 ml
mleka,* 2
jajka ( lekko roztrzepane),* 50 g
masła (stopionego),Przygotowanie :Przesiać
mąkę,
proszek do pieczenia,
sól i
cukier do miski. Wymieszać
mleko,
jajka i stopione
masło w dużym dzbanku lub misce, następnie dodać
mąkę i szybko wymieszać ciasto.Rozgrzać patelnie z odrobiną
masła, wylewać ciasto w okrągłe placki o średnicy 8 - 10 centymetrów.Smażyć przez około 2 minuty do czasu aż na wierzchu pojawią się pęcherzyki a spód będzie złotawy. Następnie odwrócić i smażyć przez minutę.Usmażone naleśniki warto włożyć do lekko rozgrzanego piekarnika by pozostały ciepłe do czasu usmażenia wszystkich.Naleśniki podajemy z
syropem klonowym , lub jak ja z nutellą i
bananami.