Jeśli tak jak ja lubicie kokos i mleko w proszku to koniecznie musicie zrobić sobie takie kulki. Są banalne w przygotowaniu, choć formowanie zajmuje nieco czasu. Lubię kiedy w pralinkach czuć alkohol więc ich smak podkręciłam odrobiną spirytusu. Jeśli macie zamiar podać je dzieciom to alkohol musicie pominąć, choć moim zdaniem wtedy stracą sporo na smaku. Z podanych składników wychodzi bardzo dużo kulek.Składniki:120 g kruchych maślanychciasteczek120 g kokosu200 g masła200 g pełnego mleka w proszku180 g cukru pudru3 łyżki spirytusu150 g kokosu do obtoczenia3 łyżki dużych rodzynekCiasteczka i kokos zmielić blenderem na proszek. Mleko w proszku i cukier puder przesiać. Dodać masłomkokos, ciasteczka i spirytus. Wszystko razem zagnieść. Rodzynki zalać wrzątkiem i odcedzić. Ręce zwilżyć zimną wodą i formować kulki wielkości orzecha, do środka wkładając po rodzynce. Kulki obtaczać w kokosie. Można je przechowywać w lodówce, wtedy zrobią się twardsze więc przed podaniem należy je odpowiednio wcześnie wyjąć.