ßßß Cookit - przepis na filet pod paprykową pierzynką

filet pod paprykową pierzynką

nazwa

Wykonanie

Od jakiegoś czasu praktycznie nie jadamy smażonych mięs a przygotowuję je w piekarniku. Często są to filety z kurczaka, które mój mąż bardzo lubi. Te upiekłam z dodatkiem kolorowych papryk i mozzarelli. Myślę, że będą świetnym sposobem na przemycenie dziecku warzyw- podane tak kolorowo i apetycznie same proszą się o zjedzenie.
Składniki dla dwóch osób:
duży pojedynczy filet z kurczaka
po kawałku zielonej, czerwonej i żółtej papryki
2 łyżki startej mozzarelli
ząbek czosnku
sól morska
pieprz świeżo mielony
słodka papryka
Mięso opłukać i przeciąć na dwa płaty. Natrzeć solą, pieprzem, słodką papryką i rozdrobnionym czosnkiem. Papryki pokroić w drobną kosteczkę. Mięso umieścić w blaszce do pieczenia, przykryć kosteczkami papryki, lekko docisnąć. Posypać mozzarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 20 minut. Podawać z ziemniakami lub kaszą i surówką.
Źródło:http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2015/03/filet-pod-paprykowa-pierzynka.html