Wykonanie

Składniki3 Sznycle z
piersi indyka3 łyżeczki
curryjajko3 łyżki
oliwy z oliwekSólpanierka według gustu
Siemię lnianeSezamPrzygotowanieSznycle myjemy i lekko rozbijamy. Solimy i obtaczamy w
curry. Pozostawiamy w lodówce na kilka godzin - a najlepiej na noc ;)Przyprawione sznycle panierujemy w rozkłóconym
jajku a następnie w ziarnach siemienia lub nasionach
sezamu. Kładziemy na bardzo dobrze rozgrzaną
oliwę na patelni. Smażymy jak kotlety uważając by
sezam się zbyt nie zarumienił. Polecam na ciepło!

Panierka jest świetna! Dobrze przylega do
mięsa i nie kruszy się po wystygnięciu. Moje sznycle podałam z
zieloną sałatą z
sosem winegret i plasterkami
sera feta. Plus
rzodkiewka dla kolorystycznego akcentu ;)SMACZNEGO SIOSTRY!