ßßß
Składniki :6 marynowanych podgrzybków3 żółtka z jajka gotowanego na twardo4-5 korniszonów1 mała cebula1 łyżka , czubata kaparów ( używam takich polskich z nasion nasturcji , które robię latem )5 czubatych łyżek bardzo gęstego majonezusól , pieprz do smaku
Podgrzybki siekamy drobniutko , wykładamy na sitko do odcieknięcia . Korniszony siekamy równie drobno co grzyby i także wrzucamy na sitko ,żeby odsączyć sok . Żółtko jajka siekamy , przekładamy do miseczki i dodajemy posiekaną jak najdrobniej cebulkę oraz kapary . Odsączone ogórki i grzybki dorzucamy do miski z pozostałymi składnikami , dodajemy majonez , sól i pieprz do smaku , mieszamy dokładnie i odstawiamy na przynajmniej 2 godziny , a najlepiej na całą noc do lodówki ,żeby smaki się przegryzły . Gotowe , teraz już tylko jaja lub biała kiełbasa i wcinamy 😉 Zamknięty w słoiku sos tatarski , spokojnie może stać w lodówce nawet do 4 dni .