Wykonanie
Na skrzydełkach to można czasami polecieć , ale na pewno nie w poniedziałek , w poniedziałek to co najwyżej można je sobie podciąć z rozpaczy ,że znowu początek tygodnia i gonitwy .. No ale po wszystkim trzeba wrócić do domu i czymś wszystkich nakarmić ..przydało by się , w końcu , problemy , problemami a z pełnym brzuszkiem świat jakby piękniejszy i spokojniejszy . Na takie dni zdecydowanie lekka zupka , pyszna i zdrowa ,
młoda kapustka w roli głównej 😉 Największa jej zaleta , robi się szybciutko , jest łatwa w przygotowaniu ,a podanie polega na podgrzaniu 😉
Składniki :1 mała główka
młodej kapusty2
marchewki średniej wielkości2
kostki rosołowe drobiowe ( dla podbicia smaku )6 skrzydełek z
kurczakasól ,
pieprz do smaku50 ml słodkiej
śmietanki 12 %Skrzydełka płukamy , obieramy z wszelkich
dziwnych nie jadalnych elementów 😉 Wkładamy do garnka , zalewamy 3 l
wody , dorzucamy
kostki rosołowe, obraną i pokrojoną w kawałki
marchewkę i gotujemy około 20 minut . Po tym czasie dodajemy poszatkowaną
kapustę i gotujemy jeszcze około 20-30 minut , w razie potrzeby dosalamy . Na koniec wyłączamy gaz , wlewamy
śmietankę , doprawiamy
pieprzem i można podawać 😉 Pyszna , nawet na drugi dzień 😉 Polecam .