Wykonanie
Pasta z
twarożku z
cebulką przypomina nieco Almette , ale jest zrobiona ze świeżych i pysznych składników , nie zawiera żadnej chemii i tp. Najsmaczniejsza ze świeżym
pieczywem z chrupiącą skórką ..Dobra zamiast
masła pod
wędlinę i pod
ser , nie należy tylko przesadzać z ilością
cebuli bo pasta
zrobi się gorzka . W lodówce postoi 2 do 3 dni .
Składniki :1
twaróg około 250 g ( trójkąt )1/2 małej
cebulki , najlepiej w typie
szalotki -łagodnej1 łyżeczka
cukru50 ml
śmietanki słodkiej 12%
sól ,
pieprz do smaku
Twaróg przekładamy do miseczki , dolewamy
śmietankę .
Cebulkę siekamy i dokładamy do
cebuli i
twarogu . Dorzucamy
sól,
cukier,
pieprz i miksujemy blenderem na gładką masę . Gotowe , pasta jak już
pisałam świetnie się przechowuje do 3 dni i jest fajnym dodatkiem praktycznie do wszystkiego , nawet do pieczeni na zimno , a do tego , dzięki
cebulce – samo zdrowie 😉 . Polecam !