Wykonanie

Bardzo fajne kruche
ciasteczka, które mogą zastąpić czipsy albo chrupki. Są lekko ostre o wyczuwalnym smaku prażonej
cebuli. Troszeczkę przypominają mi
krakersy cebulowe. Polecam na karnawałowe imprezy :DPrzepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda .Składniki:100 g
mąki kukurydzianej100 g
mąki pszennej +
mąka do podsypania50 g
sera grana padano startego na tarce o drobnych oczkach1/2 łyżeczki
soliduża szczypta
pieprzu120 g smalczyku roślinnego "Smakowita Pajda" z
ziołami ogrodowymiZ podanych składników zagniatamy ciasto. Blat posypujemy
mąką i wałkujemy cienko ciasto. Wycinamy dowolny kształty, układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i pieczemy 5-10 minut w 180*C. Długość pieczenia zależy od piekarnika po 5 minutach sprawdzamy
ciastka, spód powinien być jasno złoty.


Smakowita Pajda zaskoczyła mnie ciekawym smakiem i uniwersalnym zastosowaniem w kuchni