Wykonanie

Jeśli nie mamy czasu na przygotowanie pasztecików do barszczyku świątecznego proponuje wykonać rogaliki z
ciasta francuskiego z dodatkiem
masła,
czosnku i
rozmarynu.Są bardzo smaczne i świetnie się komponują
smakowo z barszczem.Składniki na 4 rogaliki:opakowanie
ciasta francuskiego1 łyżka
masła1 ząbek
czosnku1 łyżka
rozmarynu (najlepszy będzie świeży, ale może być też suszony)
Ciasto francuskie rozwinąć i przy pomocy dużego talerza, albo obręczy do tortownicy wyciąć jak największe koło. Podzielić na cztery równe części.
Masło wrzucić do rondelka i rozpuścić na małym ogniu, dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek i drobno posiekany
rozmaryn chwilę podgrzać.
Masłem posmarować
ciasto francuskie. Każdą część ciasta zwinąć zaczynając od najszerszej strony, uformować kształt rogalika. Na wierzchu posmarować jeszcze
masłem, przełożyć na natłuszczoną formę i piec w temp. 200*C do zarumienienia około 15 minut.
