Wykonanie

Salsa z pieczonego
bakłażana,duszonych
pomidorówz dodatkiem
czosnku i świeżej
bazylii.Idealna do zapiekanek, lekka, zdrowa i pyszna.Składniki:
bakłażanjeden duży lub dwa,trzy małe
pomidorydwa ząbki
czosnkugarść świeżych listków
bazyliioreganosólczarny świeżo zmielony
czarny pieprzolej do smażeniagrzanki
Bakłażana obrałam ze skórki.Pokroiłam na plasterki.Posoliłam i odstawiłam aż oddał sok.Przy użyciu ręczników papierowych-
wytarłam jego nadmiar.

Podsmażyłam go na patelni na złoty kolor.
Pomidory obrałam ze skórki.Pokroiłam w kostkę i smażyłam na
oleju na patelni.

Dodałam
przyprawy,starte ząbki
czosnku i dusiłam aż nadmiar sosu odparował.

Usmażone plasterki
bakłażana pokroiłam na mniejsze części idodałam do
pomidorów.

Z mojego pięknego krzaczka
bazylii urwałam listki.


Pokroiłam je i dodałam do sosu.

Wszystko wymieszałam i doprawiłam do smaku.Można użyć blendera i wszystko zmiksować.

Pozostało już tylko przygotować grzanki z
bułki iposmarować je naszą salsą.Smacznego!
