Wykonanie
Lubię zupy, mam kilka ulubionych, które jadłabym na okrągło;) Ogórkowa jest jedną z nich, lecz mąż w ogóle jej nie
jada - a
ogórki wcina aż mu się uszy trzęsą....więc gotując
ogórkową robię drugą dla mojego połówka. Ostatnio coraz częściej mamy w domu dania, które lubimy - co skutkuje
brakiem miejsca w kuchni i totalnym rozgardiaszem - ale czego nie robi się dla rodzinki. Gotujecie czasem kilka dań w ciągu dnia, aby uszczęśliwić wszystkich głodomorów?

Składniki:1.5 litra
wywaru z kurczaka (rosołu)4 -5 sztuk
ogórków kwaszonych1
marchewka100ml
śmietany kremówki1 łyżeczka
masłasól i
pieprz do smaku3 sztuki
ziemniaków pokrojonych w kostkęWykonanie:Do
wywaru (gotującego się)
marchewkę.(Jeśli macie z rosołu pomijacie ten krok)
Ogórki kiszone trzemy także na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na
maśle,Podsmażone dodajemy do naszego
wywaru,Następnie dodajemy
ziemniaki pokrojone w kostkę,Gotujemy do momentu aż
ziemniaki nam zmiękną, ja jeszcze wyciągam
marchew i na tarce ścieram i dodaje do zupy,
potem wlewam
śmietanę, czekam aż się zupa zagotuje i gotowe