Wykonanie
Sałatka z
tuńczykiem w wydaniu wiosennym. Propozycja lżejsza i bardziej dietetyczna niż wszystkim już znana wersja standardowa. Wierzymy, że Wam posmakuje.


Składniki na 4 porcje:1 puszka
tuńczyka1 puszka
kukurydzy1 mała
cebula2
ostre papryczka½
sałaty lodowej4 łyżeczki
oleju1
cytrynaPrzygotowanie:
Tuńczyka wyjmij z puszki, odsącz i podziel na drobniejsze części.
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Cebulę obierz,
ostrej papryczce odetnij szypułkę, oczyść z nasion, a następnie oba warzywa posiekaj na drobno.
Sałatę lodową podziel na liście, opłucz i porwij dłońmi na niewielkie kawałki.
Cytrynę sparz i osusz, po czym kilka plasterków odkrój i pozostaw do dekoracji, a z pozostałej części wyciśnij sok.Wszystkie składniki przełóż do miseczki, delikatnie wymieszaj,
skrop olejem i
sokiem z cytryny. Dopraw
solą i
pieprzem.Świetnie smakuje z
jasnym pieczywem.