ßßß

Składniki na 4 porcje:1 puszka tuńczyka1 puszka kukurydzy1 mała cebula2 ostre papryczka½ sałaty lodowej4 łyżeczki oleju1 cytrynaPrzygotowanie:Tuńczyka wyjmij z puszki, odsącz i podziel na drobniejsze części. Kukurydzę odsącz z zalewy. Cebulę obierz, ostrej papryczce odetnij szypułkę, oczyść z nasion, a następnie oba warzywa posiekaj na drobno. Sałatę lodową podziel na liście, opłucz i porwij dłońmi na niewielkie kawałki.Cytrynę sparz i osusz, po czym kilka plasterków odkrój i pozostaw do dekoracji, a z pozostałej części wyciśnij sok.Wszystkie składniki przełóż do miseczki, delikatnie wymieszaj, skrop olejem i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.Świetnie smakuje z jasnym pieczywem.