Wykonanie
Uwielbiam
buraczki. Wiem, że niektórzy ich nie lubią, ale ja tego zrozumieć nie
mogę. Mam takie moje osobiste, ciche podejrzenie, dlaczego są osoby nie przepadające za tym pysznym warzywem. Myślę, że nie miały one okazji spróbować ich w idealnym, pysznym daniu. A może się mylę? Może jednak niektórzy tak już mają i koniec? Słodki smak
buraczków wymaga bezwzględnie kontrastu, w przeciwnym razie łatwo się do nich zniechęcić. U mnie najczęściej podawane są podobnie jak dziś, bardzo prosto. Niewiele składników i jestem w siódmym niebie. Zapraszam Was do wypróbowania, tych, którzy lubią i tych, którzy nie lubią, może się przekonają :-)2 małe
buraczki1
jabłko (najlepiej kwaskowe)
sólnieco
octu winnegonieco
chrzanu (ilość zależy od jego ostrości i naszych upodobań)
Buraczki ugotować razem ze skórką. Pozostawić do ostudzenia.
Buraczki i
jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.