Wykonanie
« Creme brulee z
rozmarynemŻeberka w
syropie klonowym z
rozmarynem »Zainspirowana sobotnimi warsztatami śniadaniowymi Lubella, zaserwowałam omlet z
płatkami kukurydzianymi. Przez dodanie
płatków omlet jest o wiele treściwszy i sycący. To dobry sposób na pozbycie się resztek w lodówce – wydaje mi się, że ze wszystkim będzie smakował smacznie. Na warsztatach z kolei
jadłam wersję na słodko, z musem
bananowym.

Składniki dla 2 osób– 5
jajek– garść
kiełbasy pokrojonej w drogną kostkę– garść
pieczarek wcześniej podsmażonych na
maśle– garść
płatków kukurydzianych–
sól,
pieprzJajka roztrzepujemy, dodajemy
kiełbasę,
pieczarki, szyptę
pieprzu i
soli. Na samym końcu dodajemy
płatki i odstawiamy na kilka minut, aby nieco nasiąkły
jajkiem. Masę dzielimy na dwie porcje i smażymy omlet do ścięcia z dwóch stron.Przepis bierze udział w konkursie „Blogerzy w Zbożu” zorganizowanym w ramach akcji dobrze już Wam znanej z mojego bloga – Zboże Smakuje i Inspiruje!