ßßß Cookit - przepis na Omlet z płatkami kukurydzianymi, kiełbasą i pieczarkami

Omlet z płatkami kukurydzianymi, kiełbasą i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

« Creme brulee z rozmarynem
Żeberka w syropie klonowym z rozmarynem »
Zainspirowana sobotnimi warsztatami śniadaniowymi Lubella, zaserwowałam omlet z płatkami kukurydzianymi. Przez dodanie płatków omlet jest o wiele treściwszy i sycący. To dobry sposób na pozbycie się resztek w lodówce – wydaje mi się, że ze wszystkim będzie smakował smacznie. Na warsztatach z kolei jadłam wersję na słodko, z musem bananowym.
Składniki dla 2 osób
– 5 jajek
– garść kiełbasy pokrojonej w drogną kostkę
– garść pieczarek wcześniej podsmażonych na maśle
– garść płatków kukurydzianych
sól, pieprz
Jajka roztrzepujemy, dodajemy kiełbasę, pieczarki, szyptę pieprzu i soli. Na samym końcu dodajemy płatki i odstawiamy na kilka minut, aby nieco nasiąkły jajkiem. Masę dzielimy na dwie porcje i smażymy omlet do ścięcia z dwóch stron.
Przepis bierze udział w konkursie „Blogerzy w Zbożu” zorganizowanym w ramach akcji dobrze już Wam znanej z mojego bloga – Zboże Smakuje i Inspiruje!
Źródło:http://www.kuchniabazylii.pl/2014/10/omlet-z-platkami-kukurydzianymi-kielbasa-i-pieczarkami