ßßß Cookit - przepis na Bekon z jajkiem sadzonym i fasolką

Bekon z jajkiem sadzonym i fasolką

nazwa

Wykonanie

« Omlet z serkiem Almette, szynką parmeńską i roszponką
Wyniki konkursu z Figurą :) »
Takiego śniadania, nikt sobie nie odmówi
Składniki:
jajko
– garść fasolki szparagowej
– kilka plasterków bekonu parzonego
– łyżka startego żółtego sera
– odrobina masła
sól, pieprz
Wcześniej ugotowaną fasolkę, podsmażamy na maśle, po czym posypujemy ją startym serem.
Bekon podsmażamy na suchej patelni, do momentu, aż się ładnie zrumieni.
Jajko smażymy na tej samej patelni co boczek.
Solimy, pieprzymy i zajadamy się… ze smakiem!
Miłego dnia!
Źródło:http://www.kuchniabazylii.pl/2013/07/bekon-z-jajkiem-sadzonym-i-fasolka