ßßß
Składniki: (na około 5 gałek)1 szklanka mrożonych jagód5-6 czubatych łyżeczek jogurtu naturalnego2 1/2 łyżeczki płynnego miodu lipowegorożki do podaniaPrzygotowanie:Wyciągamy zamrożone jagody, odmierzamy szklankę owoców i wsypujemy ją do misy blendera. Następnie dodajemy miód i 4-5 łyżeczek jogurtu naturalnego. Miksujemy krótko, sprawdzamy strukturę lodów i opcjonalnie dodajemy resztę jogurtu. Ze względu na to, że każdy może użyć jogurtu różnej firmy (, a przez to mniej lub bardziej gęstego) doradzam dodawać go stopniowo.Jagodową masę lodową nakładamy do rożków i od razu podajemy.Jeśli chcemy zostawić lody na później lub zrobić większą porcję, można je włożyć na trochę do zamrażalnika (jednak nie na za długo), a następnie powtórnie zmiksować.
Smacznego