Sernik na zimno to łatwe i pyszne ciasto, które na pewno każdemu się uda! Prezentuje się świetnie i tak samo smakuje :-)Składniki:1 kg serka twarogowego zmielonego5 galaretek truskawkowychopakowanie biszkoptówgalaretka rubinowagalaretka szafirowagalaretkacytryna500 g winogronSposób przygotowania:1. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w przegotowanej wodzie i dokładnie mieszamy.2. Zostawiamy do ostygnięcia.3. Galaretkę rubinową rozpuszczamy w szklance wody przegotowanej i wylewamy na płaską tackę, do zastygnięcia.4. Tak samo robimy z galaretką szafirową.5. Jak galaretki stężeją kroimy je w drobną kostkę.6. Twaróg miksujemy i dodajemy do niego stężoną galaretkę truskawkową – całość miksujemy.7. Na koniec dodajemy pokrojone galaretki i lekko mieszamy, wylewamy do tortownicy.8. Jak całość stężeje, układamy biszkopty, winogrona i całość zalewamy rozpuszczoną galaretką cytrynową.9. Odstawiamy do ostygnięcia i przechowujemy w lodówce :-)Zobacz także:Sernik na kruchym cieście z beząorzechową.Sernik Brygidy.