Chrupiąca sałatka selerowa jest równie pyszna jak popularna na stołach w całej Polsce – sałatka jarzynowa.Składniki:pierś z kurczaka3 – 4 łodygi selera naciowegopuszka kukurydzy konserwowej100g orzechów włoskich łuskanych100g rodzynekpo 1 strąku papryki żółtej i pomarańczowejWykonanie:Pierś z kurczaka gotujemy z dodatkiem Vegety lub innej przyprawy. Po ugotowaniu mięso studzimy i kroimy w średnia kostkę. Kukurydzę odsączamy, selera kroimy w paski. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i wstawiamy do lodówki, aby sałatka „przegryzła się”.Sałatka świetnie smakuje również w wersji wegetariańskiej, bez dodatku kurczaka.Smacznego![bloglist posts=”8″ title=”Zobacz inne przepisy na sałatki” show_title=”yes” categories=”Salatki”]