ßßß
Składniki (na około 30 jeżyków):100 g margaryny100 g cukru pudru (ok. 9 łyżek)3-4 łyżki miodu4 łyżki kakao150 g płatków owsianych (ok. 1,5 szklanki) (w oryginalnym przepisie są płatki kukurydziane)Przygotowanie:Do garnka włożyć margarynę, cukier puder, miód i kakao, trzymać na niewielkim ogniu często mieszając. Podgrzewać, aż wszystkie składniki się wymieszają, a następnie wyłączyć palnik. Wsypać płatki owsiane i wymieszać dokładnie z czekoladową masą. Za pomocą dwóch łyżeczek nabierać masę i wykładać porcje na papier do pieczenia lub np. do mini papilotek. Zostawić do zastygnięcia, najlepiej na kilka godzin. Ja nie mogę się powstrzymać i zaczynam je podjadać niemal od razu ;) Smacznego!


Polish name means literally "Oatmeal chocolate hedgehogs"No-bake oatmeal cookies (about 30):100 g margarine100 g caster sugar3-4 tablespoons honey4 tablespoons cocoa powder150 g (about 1 , 5 cup) rolled oats / jumbo oats (you can use cornflakes instead)Preparation:Put margarine, caster sugar, honey and cocoa powder in the saucepan. Heat up and stir until everything is mixed together. Turn the heat off, add oats and mix everything together untill oats are covered with chocolate mixture. Using two teaspoons shape small cookies and drop them on waxed paper (baking paper). Wait few hours (you can put them in a fridge for a while) until hardened or start eating right away if you can't wait! (just like me) ;)Thanks for looking! Feel free to comment in English!